Що таке перемотування статора двигуна?

 

Електродвигуни є самостійним пристроєм або служать силовим елементом обладнання. Тривале використання двигуна призводить до зниження продуктивності через зношування. В кінцевому підсумку, пристрій може перегоріти. Коли двигун виходить з ладу або починає проявляти ознаки зниження ефективності, ви стикаєтеся з вибором: купити новий або віднести старий двигун в сервісну службу з перемотування. Що таке перемотування статора двигуна, і чим воно відрізняється від звичайного процесу ремонту?

перемотка статора двигателя

Це процес обмотки якоря, який дозволяє вашому старому двигуну відновити свою первісну ефективність. Перед початком перемотування двигун очищають від старої обмотки і інших частин, які потрапили всередину. Перемотка оживляє двигун і дозволяє отримати від нього ще кілька років служби.

 

Звичайно, перемотування статора двигуна — не панацея від будь-яких несправностей. Перед тим, як прийняти рішення про необхідність цієї послуги, потрібно протестувати пристрій.

 

Коли варто робити перемотування статора двигуна

Якщо старий двигун був неефективний і видавав недостатньо потужності, витрачаючи велику кількість електроенергії, перемотування навряд чи зможе виправити ситуацію. У цьому випадку розумніше придбати новий, більш ефективний, двигун.

 

Є кілька інших випадків, коли перемотування статора двигуна не призведе до відновлення роботи. Двигун не може бути успішно перемотаний, якщо його магнітний сердечник пошкоджений. Сердечник являє собою обертову арматуру, розташовану всередині нерухомого статора. Він складається з комбінації мідних дротяних обмоток і ізольованих залізних пластин. Надмірний перегрів або волога можуть викликати пошкодження ізоляції обмотки статора. Зазвичай це означає, що ядро ​​не пошкоджено і після видалення старої обмотки його можна буде перемотати. А ось якщо вийшов з ладу підшипник, то перемотування не врятує такий двигун.

 

Якщо ви вирішили зробити перемотування статора двигуна, майстерня Дудаленко виконає її надійним, професійним способом, заснованим на більш ніж 20-річному досвіді роботи в галузі. Ми є однією з найнадійніших компаній по ремонту електродвигунів. Звертайтеся до нас за телефонами (067) 401-76-24, (044) 561-76-24.

ФОРМА ЗВОРОТНОГО ЗВ'ЯЗКУ
Icon Form