Коли робити ремонт однофазного двигуна?

 

Однофазні двигуни схильні до зносу, як і будь-яка інша техніка. Згодом деталі псуються і робота мотора стає не такою ефективною, або зовсім припиняється. Щоб відновити потужність, роблять ремонт однофазного двигуна.

 

ремонт однофазного двигуна

Маленька проблема може швидко стати великою, і незабаром двигун не підлягатиме ремонту. Втім, навіть дрібні проблеми легко помітити по поведінці двигуна. Мотори згоряють і замерзають, шумлять, перегріваються і вібрують.

 

Чути шум? Він може привести до відключення двигуна. Негайно вимкніть прилад. Це може бути тертя об рухомі частини, або проблема в самому двигуні. У будь-якому випадку, чим швидше ви знайдете це, тим легше буде усунути неполадки і виправити це.

 

Як визначити проблему з двигуном?

Якщо зубчасті колеса на валу двигуна гойдаються, підшипники можуть бути зношені або інші рухомі частини можуть бути зміщені. Якщо ви бачите іскри всередині двигуна, ротор, статор або щітки можуть бути зношені або пошкоджені. У цих випадках необхідний терміновий ремонт однофазного двигуна.

 

Якщо ви відчуваєте слабкий запах гарячого масла, металу або пластику, двигун перегрівається і може зажадати мастила. Якщо має місце гострий, їдкий запах, це може бути наслідком пошкодження обмоток двигуна.

 

Якщо двигун занадто гарячий і до нього неможливо доторкнутися, можливо, щось блокує вентиляцію пристрою. Якщо двигун видає шум, швидше за все, зношені підшипники.

 

Деталі всередині двигуна обертаються, тому вони вимагають мастила, щоб мінімізувати тертя. На деяких двигунах є отвори з маркуванням, куди можна додавати краплі легкого масла. Інші двигуни мають жорсткі пластикові підшипники, які не вимагають мастила, але можуть зношуватися після багатьох років експлуатації. Зверніться до керівництва користувача, щоб визначити, яке обслуговування потрібно двигуну.

 

Якщо є хоча б одна з цих ознак, краще негайно приступити до ремонту однофазного двигуна, щоб уникнути більш серйозних пошкоджень. Це може остаточно знищити мотор і відновити його буде неможливо. Своєчасний ремонт, навпаки, продовжить термін служби двигуна ще на кілька років і вбереже від повторних поломок.

ФОРМА ЗВОРОТНОГО ЗВ'ЯЗКУ
Icon Form